снимка ПетелРайонен съд - Варна  разгледа днес искания от Районната

...
снимка ПетелРайонен съд - Варна  разгледа днес искания от Районната
Коментари Харесай

Двама софиянци се изправиха пред съда за битова кражба във Варна, единият остана зад решетките, другият - под домашен арест

снимка " Петел "

Районен съд - Варна  прегледа през днешния ден претенции от Районната прокуратура за взимане на ограничения за неотклонение във връзка с двама мъже, на 45-годишна възраст от столицата, привлечени като обвинени за осъществена в съучастничество битова кражба.  Деянието е осъществено на 9 против 10 февруари тази година от частен дом, посредством потребление на техническо средство – железна щанга, с разрушение на загради за отбрана на парцел и посредством потребление на моторно транспортно средство, оповестиха от съда.

От жилището на потърпевшия притежател са отнети преносим компютър, златни и сребърни украшения, като и парична сума в лв. и валута.

Според Наказателния кодекс, закононарушението, в което двамата са упрекнати, е тежко съзнателно и се санкционира с „ отнемане от независимост “ от 1 до 10 години. 45-годишните мъже  имат престъпни регистрации, единият от тях не обитава на адреса си.

Като прегледа събраните досега материали от досъдебното произвеждане, Районен съд - Варна одобри, че съществува обосновано съмнение двете лица да са съпричастни към действието, за което са привлечени като обвинени. Предвид степента на социална заплаха, тежестта на закононарушението и характеристичните данни на обвинените, правосъдният състав дефинира разнообразни ограничения за неотклонение. Съдът почете настояването на прокуратурата за налагане на най-тежката мярка  „ задържане под стража “ за единия от обвинените. По отношение на втория бе избрана мярка за неотклонение „ домакински арест “.

Определението предстои на обжалване в 3-дневен период, като при положение на тъжба или митинг делото пред ВОС бе планувано за 17.02.2021 година от 13:00 часа.

Съдът прегледа този следобяд импортирани претенции от Районната прокуратура за взимане на ограничения за неотклонение във връзка с двама мъже, на 45-годишна възраст от столицата, привлечени като обвинени за осъществена в съучастничество битова кражба.  Деянието е осъществено на 9 против 10 февруари тази година от частен дом, посредством потребление на техническо средство – железна щанга, с разрушение на загради за отбрана на парцел и посредством потребление на моторно транспортно средство. От жилището на потърпевшия притежател са отнети преносим компютър, златни и сребърни украшения, като и парична сума в лв. и валута.

             Според Наказателния кодекс, закононарушението, в което двамата са упрекнати, е тежко съзнателно и се санкционира с „ отнемане от независимост “ от 1 до 10 години. 45-годишните мъже  имат престъпни регистрации, единият от тях не обитава на адреса си.

             Като прегледа събраните досега материали от досъдебното произвеждане, Районен съд - Варна одобри, че съществува обосновано съмнение двете лица да са съпричастни към действието, за което са привлечени като обвинени. Предвид степента на социална заплаха, тежестта на закононарушението и характеристичните данни на обвинените, правосъдният състав дефинира разнообразни ограничения за неотклонение. Съдът почете настояването на прокуратурата за налагане на най-тежката мярка  „ задържане под стража “ за единия от обвинените. По отношение на втория бе избрана мярка за неотклонение „ домакински арест “. Определението предстои на обжалване в 3-дневен период, като при положение на тъжба или митинг делото пред ВОС бе планувано за 17.02.2021 година от 13:00 часа.

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР